Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Gorzyczkach

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-03-18 08:18:08
Redaktor: Patas Krzysztof
Opis: Modyfikacja treści strony

Płatności za wyżywienie dzieci należy uregulować przelewem do 10-tego każdego miesiąca za poprzedni miesiąc na wygenerowany indywidualny rachunek bankowy wg. informacji wygenerowanej przez system ATMS Kids.

Została równiez uruchomiona możliwość płatności poprzez system płatności internetowych PRZELEWY 24. Koszt opłaty za przelew wynosi 0,7 % naliczone od przelewanej opłaty w danym miesiącu - opłata ta obciąża wpłącającego (rodzica).

Jadłospis tygodniowy

 

PONIEDZIAŁEK:          22.03.2021 r.

Śniadanie:                   Kiełbaski frankfuterki  na gorąco (1), ketchup (1) , chleb (1), masło (7), serek śmietankowy capresi (7),  
                                     pomidorki koktajlowe, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:                   Woda Kubuś Woter  / Biszkopty (1)

Obiad:                          Zupa jarzynowa wieloskładnikowa na rosole,
                                     Ryż na mleku z jabłkiem prażonym (7) , kompot

Podwieczorek:            Kinder mleczna kanapka   (1,7)

 

 

WTOREK:          23.03.2021 r.

Śniadanie:                   Bułka  (1,7) , masło (1) , szynka z kurczaka gotowanego (1), ser żółty (7),
                                     ogórek zielony, sałata lodowa, herbata owocowa 

Przekąska:                   Herbatnik zbożowy (1)

Obiad:                         Rosół z   nitkami  (1)  i zieloną pietruszką, Chickensy drobiowe, ziemniaki,
                                    surówka z białej kapusty z koperkiem w sosie koperkowo-ziołowym (1), kompot

Podwieczorek:            Banan

 

 

ŚRODA:         24.03.2021 r. 

Śniadanie:                  Płatki chocapic czekoladowe na mleku  (1,7) ,   chałka (1), masło (7),
                                    nutella czekoladowa,  dżem truskawkowy niskosłodzony (1), herbata owocowa

Przekąska:                  Banan  (1)

Obiad:                         Zupa pomidorowa z białym ryżem zabielana (7)

                                    Gulasz wieprzowy (1), kasza pęczak (1) , fasolka szparagowa zielona gotowana
                                    z masłem i sezamem (11), kompot

Podwieczorek:           Jabłko 

 

CZWARTEK:        25.03.2021 r.

Śniadanie:                  Tosty   (1)  z masłem  (7),  szynką konserwową (1)  , żółtym serem (7), keczup (1),
                                    
sok marchwiowo-owocowy

Przekąska:                  Chrupki kukurydziane

Obiad:                         Krem marchewkowy z grzankami (1)

                                    Zapiekanka makaronowa (1) z kurczakiem, papryką kolorową, kukurydzą konserwową, brokułami,
                                    żółtym serem (7) w sosie  pomidorowo-ziołowy,  kompot

Podwieczorek:            Serek waniliowy z  serduszkiem waflowym suchym (1,7)

 

PIĄTEK:         26.03.2021 r.

Śniadanie:                   Chleb  (1), masło (7) , pasta  jajeczna (1,3,7), pomidor, ogórek zielony,
                                     rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:                   Herbatnik maślany Leibniz  (1)

Obiad:                          Barszcz z ziemniakami, filet z mintaja panierowany (1) ,
                                     frytki z piekarnika, surówka z marchewki i jabłka, kompot

Podwieczorek:            Danonek do picia  (1,7 )  

 

WAŻNE INFORMACJE:

  1. Koszt wyżywienia na stołówce przedszkolnej wynosi 6,00 zł tj. posiłek składający się z: śniadania, obiadu, podwieczorka.
  2. Opłaty naliczane są przez system ATMS Kids. Każdy rodzic zobowiązany jest pobrać kwit odpłatności z systemu.
  3. Posiłki przedszkolne są wydawane dzieciom w godz. od 11.30 do 13.30
  4. Jeżeli ktoś nie ma możliwości pobierania informacji o wysokości opłaty w formie elektronicznej, wówczas jest zobowiązany do pobrania kwitu z wysokością opłaty u intendeta Zespołu do 5 każdego miesiąca.

Informujemy, że w naszej kuchni , przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietoleracji. Należą do nich:

ALERGENY

ZAŁĄCZNIK II do rozp. nr 1169/2011

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1)
    b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1)
    c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia
    d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  1. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
    b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
    c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
    a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
    b) laktitolu;
  3. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  1. Seler i produkty pochodne;
  2. Gorczyca i produkty pochodne;
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  4. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  5. Łubin i produkty pochodne;
  6. Mięczaki i produkty pochodne.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.

 

Drukuj
Zamknij