Zespół Szkolno - Przedszkolny w Gorzyczkach

44-350 Gorzyczki

ul. Wiejska 30

tel. 324511119, 324511290

Statystyki

  • Odwiedziny: 137328
  • Do końca roku: 35 dni
  • Do wakacji: 213 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

25-29.11.2019 r.

 

 Płatności za korzystanie z wyżywienia i wychowania przedszkolnego dokonujemy do 10-tego każdego miesiąca

na podstawie kwitu odpłatności pobranego z systemu ATMS Kids po 1-wszym każdego miesiąca.

Każde dziecko ma przydzielony indywidualny nr konta bankowego.

Dzień

PONIEDZIAŁEK

25.11.2019

WTOREK

26.11.2019

ŚRODA

27.11.2019

CZWARTEK

28.11.2019

PIĄTEK

29.11.2019

Śniadanie

Chleb, masło, frankturki na gorąco, keczup, ser żółty, serek topiony śmietankowy, herbata z miodem i cytryną
Płatki chocapic czekoladowe na mleku/ bułka, masło, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa Chleb, masło, pasta jajeczna, szynka z kurczaka gotowanego, papryka czerwona, mleko z miodem

Chałka/ bułka, masło, dżem truskawkowy niskosłodzony, twarożek z brzoskwinią, kakao

Chleb, masło, pasta z filetów z makreli w pomidorach, jajko gotowane, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną

Przekąska

Chrupki kukurydziane Mandarynka Banan Winogrona białe Żurawina suszona

Obiad

Krem jarzynowy wieloskładnikowy

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot

 

 

 

 

 

Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami

Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym i żółtym serem, kompot

 

Rosół z mini muszelkami i zieloną pietruszką

Gyros wieprzowy z cebulką czerwoną, papryką czerwoną i żółtą oraz kukurydzą konserwową, ziemniaki, mizeria, herbata miętowa

Krem z buraków z ziemniakami

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (makaron świderki, brokuły, fasola konserwowa czerwona i biała, cebula biała, kurczak, ser żółty, sos pomidorowo-bazyliowo-czosnkowy, kompot

 

Krem z cukini z grodzkiem ptysiowym

Miruna w mące, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marcheweką, zieloną pietruszką i cebulką czerwoną, kompot

Podwieczorek Banan

Rogal z masłem, monte do picia

 

Mandarynka Kisiel truskawkowo-malinowy z rurką waflową waniliową Jabłko

 

 WAŻNE INFORMACJE:

1. Koszt wyżywienia na stołówce szkolnej wynosi 4,00 zł tj. posiłek składający się z drugiego dania.

2. Nie jest prowadzony odpis z wyżywienia jeśli dziecko nie skorzysta z posiłku w danym dniu.

3. Nie jest sprawdzana obecność na stołówce podczas wydawania posiłków.

4. Nieobecność dziecka powinna być zgłoszona telefonicznie do godz. 9.00 rano w danym dniu w sekretariacie ZSP.

5. Posiłki szkolne wydawane są  na długiej przerwie o godz. 11.30 do 11.50

6. Posiłki przedszkolne są wydawane dzieciom w  godz. od 11.50 do 13.30

7. Wszystkich rodziców dzieci korzystających z posiłków prosimy o podanie intendentowi adresu poczty elekotronicznej,

celem przesyłania państwu informacji o wysokości opłat w kolejnych miesiącach za wyżywienie.
Jeżeli ktoś nie jest  zainteresowany otrzymywaniem informacji w formie elektronicznej wówczas

jest zobowiązany do pobrania kwitu z wysokością opłaty u intendeta Zespołu do 5 każdego miesiąca.

Istnieje możliwość płatności  przelewem, należy wówczas złozyć pisemne oświadczenie o formie płatności

za wyżywienie dziecka.

 

 Jadłospis szkolny

  25-29.11.2019 r.

 

Płatności  za wyżywienie dzieci szkolnych należy uregulować  przelewem  do 10 -tego każdego miesiąca z góry na konto ZSP Gorzyczki wg informacji podanej przez panią Intedent drogą elektroniczną -

dostaną Państwo informację e-mail do 5-tego każdego miesiąca

Nr konta 61 8469 0009 0027 8496  2000 0001

Dzień

Poniedziałek

25.11.2019

Wtorek

26.11.2019

Środa

27.11.2019

Czwartek

28.11.2019

Piątek

29.11.2019

Obiad Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot
Spgaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym z żółtym serem, kompot Gyros wieprzowy z cebulką czerwoną, papryką czerwoną i żółtą oraz kukurydzą konserwową, ziemniaki, mizeria, herbata miętowa
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzyami (makron świderki, kurczak, brokuły, fasola biała i czerwona konserwowa, cebula biała, ser żółty, sos pomidorowo-bazyliowo-czosnkowy), kompot  Miruna w mące, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchekwą, pietruszką zieloną i cebulką czerwoną, kompot

 

 

Informujemy, że w naszej Przedszkolnej kuchni , przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietoleracji. Należą do nich:

1. Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne. 

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Produkty zawierające niewielkie ilości orzechów arachidowych, włoskich, laskowych, migdałów i pistacji.

5. Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.

6. Mleko i produkty pochodne.

7. Seler i produkty pochodne.

Szczegółowy wykaz alergenów znajduje się u intendentki ZSP w Gorzyczkach.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.