Jadłospis
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
25-29.11.2019 r.
Płatności za korzystanie z wyżywienia i wychowania przedszkolnego dokonujemy do 10-tego każdego miesiąca
na podstawie kwitu odpłatności pobranego z systemu ATMS Kids po 1-wszym każdego miesiąca.
Każde dziecko ma przydzielony indywidualny nr konta bankowego.
Dzień |
PONIEDZIAŁEK 25.11.2019 |
WTOREK 26.11.2019 |
ŚRODA 27.11.2019 |
CZWARTEK 28.11.2019 |
PIĄTEK 29.11.2019 |
Śniadanie |
Chleb, masło, frankturki na gorąco, keczup, ser żółty, serek topiony śmietankowy, herbata z miodem i cytryną |
Płatki chocapic czekoladowe na mleku/ bułka, masło, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa | Chleb, masło, pasta jajeczna, szynka z kurczaka gotowanego, papryka czerwona, mleko z miodem |
Chałka/ bułka, masło, dżem truskawkowy niskosłodzony, twarożek z brzoskwinią, kakao |
Chleb, masło, pasta z filetów z makreli w pomidorach, jajko gotowane, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną |
Przekąska |
Chrupki kukurydziane | Mandarynka | Banan | Winogrona białe | Żurawina suszona |
Obiad |
Krem jarzynowy wieloskładnikowy Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot
|
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym i żółtym serem, kompot
|
Rosół z mini muszelkami i zieloną pietruszką Gyros wieprzowy z cebulką czerwoną, papryką czerwoną i żółtą oraz kukurydzą konserwową, ziemniaki, mizeria, herbata miętowa |
Krem z buraków z ziemniakami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (makaron świderki, brokuły, fasola konserwowa czerwona i biała, cebula biała, kurczak, ser żółty, sos pomidorowo-bazyliowo-czosnkowy, kompot
|
Krem z cukini z grodzkiem ptysiowym Miruna w mące, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marcheweką, zieloną pietruszką i cebulką czerwoną, kompot |
Podwieczorek | Banan |
Rogal z masłem, monte do picia
|
Mandarynka | Kisiel truskawkowo-malinowy z rurką waflową waniliową | Jabłko |
WAŻNE INFORMACJE:
1. Koszt wyżywienia na stołówce szkolnej wynosi 4,00 zł tj. posiłek składający się z drugiego dania.
2. Nie jest prowadzony odpis z wyżywienia jeśli dziecko nie skorzysta z posiłku w danym dniu.
3. Nie jest sprawdzana obecność na stołówce podczas wydawania posiłków.
4. Nieobecność dziecka powinna być zgłoszona telefonicznie do godz. 9.00 rano w danym dniu w sekretariacie ZSP.
5. Posiłki szkolne wydawane są na długiej przerwie o godz. 11.30 do 11.50
6. Posiłki przedszkolne są wydawane dzieciom w godz. od 11.50 do 13.30
7. Wszystkich rodziców dzieci korzystających z posiłków prosimy o podanie intendentowi adresu poczty elekotronicznej,
celem przesyłania państwu informacji o wysokości opłat w kolejnych miesiącach za wyżywienie.
Jeżeli ktoś nie jest zainteresowany otrzymywaniem informacji w formie elektronicznej wówczas
jest zobowiązany do pobrania kwitu z wysokością opłaty u intendeta Zespołu do 5 każdego miesiąca.
Istnieje możliwość płatności przelewem, należy wówczas złozyć pisemne oświadczenie o formie płatności
za wyżywienie dziecka.
Jadłospis szkolny
25-29.11.2019 r.
Płatności za wyżywienie dzieci szkolnych należy uregulować przelewem do 10 -tego każdego miesiąca z góry na konto ZSP Gorzyczki wg informacji podanej przez panią Intedent drogą elektroniczną -
dostaną Państwo informację e-mail do 5-tego każdego miesiąca
Nr konta 61 8469 0009 0027 8496 2000 0001
Dzień |
Poniedziałek 25.11.2019 |
Wtorek 26.11.2019 |
Środa 27.11.2019 |
Czwartek 28.11.2019 |
Piątek 29.11.2019 |
Obiad | Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot |
Spgaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym z żółtym serem, kompot | Gyros wieprzowy z cebulką czerwoną, papryką czerwoną i żółtą oraz kukurydzą konserwową, ziemniaki, mizeria, herbata miętowa |
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzyami (makron świderki, kurczak, brokuły, fasola biała i czerwona konserwowa, cebula biała, ser żółty, sos pomidorowo-bazyliowo-czosnkowy), kompot | Miruna w mące, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchekwą, pietruszką zieloną i cebulką czerwoną, kompot |
Informujemy, że w naszej Przedszkolnej kuchni , przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietoleracji. Należą do nich:
1. Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
2. Jaja i produkty pochodne.
3. Ryby i produkty pochodne.
4. Produkty zawierające niewielkie ilości orzechów arachidowych, włoskich, laskowych, migdałów i pistacji.
5. Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
6. Mleko i produkty pochodne.
7. Seler i produkty pochodne.
Szczegółowy wykaz alergenów znajduje się u intendentki ZSP w Gorzyczkach.
Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.