Stołówka

Płatności za wyżywienie dzieci szkolnych należy uregulować przelewem do 10-tego każdego miesiąca z góry na konto ZSP Gorzyczki wg informacji podanej przez panią Intedent drogą elektroniczną - dostaną Państwo informację e-mail do 5-tego każdego miesiąca. Dodatkowo przekazujemy kwity w wersji papierowej.

Została równiez uruchomiona możliwość płatności poprzez system płatności internetowych PRZELEWY 24. Koszt opłaty za przelew wynosi 0,7 % naliczone od przelewanej opłaty w danym miesiącu - opłata ta obciąża wpłącającego (rodzica).

 

Nr konta 61 8469 0009 0027 8496 2000 0001

Jadłospis szkolny tygodniowy

 

PONIEDZIAŁEK:   14.06.2021 r.

Obiad:                 Chckiensy drobiowe, ćwiartki ziemniaczane pieczone,
                             fasolka szparagowa zielona gotowana  , kompot

WTOREK:        15.06.2021 r.

Obiad:                Makaron z musem truskawkowym (1), kompot

ŚRODA:            16.06.2021 r. 

Obiad:                 Pieczeń ze schabu  (1) , sos (1),  kasza pęczak (1),  surówka z marchewki i jabłka, kompot 

CZWARTEK:   17.06.2021 r.

Obiad:                 Kotlet drobiowy panierowany (1,3) ziemniaki, surówka białej kapusty z marchewką,
                            jabłkiem i koperkiem  w sosie  jogurtowo-majonezowym (7), kompot

PIĄTEK:          18.06.2021 r.

Obiad:                 Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem (1,7), Koktajl truskawkowy (7) 

 

PONIEDZIAŁEK:   21.06.2021 r.

Obiad:                 Ryż bały na mleku z musem jabłkowym (7), kompot

 

UWAGA:  Od 22 czerwca do 25 czerwca ze względów organizacynych tj. dni wolnych od zajęć dydaktycznych, dzici szkolne nie mają posiłków.

WAŻNE INFORMACJE:

  1. Koszt wyżywienia na stołówce szkolnej wynosi 5,00 zł tj. posiłek składający się z drugiego dania.
  2. Nie jest prowadzony odpis z wyżywienia jeśli dziecko nie skorzysta z posiłku w danym dniu.
  3. Nie jest sprawdzana obecność na stołówce podczas wydawania posiłków.
  4. Nieobecność dziecka powinna być zgłoszona telefonicznie do godz. 9.00 rano w danym dniu w sekretariacie ZSP.
  5. Posiłki szkolne wydawane są na długiej przerwie o godz. 11.30 do 11.50
  6. Wszystkich rodziców dzieci korzystających z posiłków prosimy o podanie intendentowi adresu poczty elekotronicznej, celem przesyłania państwu informacji o wysokości opłat.



Informujemy, że w naszej kuchni , przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietoleracji. Należą do nich:

ALERGENY

ZAŁĄCZNIK II do rozp. nr 1169/2011

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1)
    b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1)
    c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia
    d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
    b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  1. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
    a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
    b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
    c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
    d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
    a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
    b) laktitolu;
  3. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  1. Seler i produkty pochodne;
  2. Gorczyca i produkty pochodne;
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  4. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  5. Łubin i produkty pochodne;
  6. Mięczaki i produkty pochodne.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.

 

do góry